Kadetten kampioen olé olé

Het was een thriller, bij aanvang leek het af te stevenen op een drama maar het kreeg uiteindelijk toch dat 'happy end'!

Onze kadetten versloegen eerder Sint-Truiden al, hun rechtstreekse concurrent voor de eerst plaats, met hallucinante setstanden. Dit gaf hun nog maar slechts 1 puntje voorsprong op de titel. Sint-Truiden kreeg dit weekend als tegenstander Alken, de hekkensluiter van hun reeks. Zij waren dus gerust voor hun laatste match. Onze kadetten kregen echter een gemotiveerd Wellen voor zich. De supportersbank tot de laatste centimeter gevuld met luide, juichende stemmen. Ze zouden de titel niet cadeau krijgen. Coach Anke sprak voor de match nog enkele bemoedigende woorden toe maar kon er voor de rest jammer genoeg niet  bij zijn, wegens zelf match. Ze liet haar ploegje voor deze belangrijke match over aan interim-kadettencoach Pieter. Niet geheel onlogisch want hij kent de speelsters goed van vorig jaar en de gemengde trainingen dit seizoen. Maar zware verwachtingen wogen op zijn schouders. Een niet te onderschatten opdracht. 

Onze meisjes begonnen wat bedeesd aan de match. Wellen had niets verliezen en dat vertaalde zich in zelfzekere volleybal waarbij alles bleek te lukken. De eerste set had Wellen de match in handen en onze kadetten probeerde zich vast te klampen om de achterstand niet al te groot te maken. 13-23 verscheen op het scorebord. de set leek gestreden. Maar dat was buiten de koelbloedige trefzekerheid van onze opslagen gerekend.  De ene power-opslag na de andere scheerde keihard over het net. En punt per punt kwamen ze dichterbij hun gevreesde tegenstander. Het werd 23-23. Het onmogelijke werd waar. Al vechtend herwonnen ze zelfvertrouwen en lieten ze een winnaarsmentaliteit zien die zich de vorige wedstrijden telkens in winst had vertaald. Zou dit mogelijk zijn? En dan slopen er kleine barsten in de reeks foutloze opslagen. Wellen was weer aan zet. Zij gaven de mogelijkheid dan weer terug aan ons. Zovele setpunten aan beide kanten en geen van beide ploegen kon het afmaken. Tot Wellen op 30-32 besliste dat de set voor hen was.En terecht want ook al lieten onze kadetten onbevreesd hun tanden zien, de meisjes van Wellen bleven geconcentreerd het beste van zichzelf geven en lieten zich niet aan de kant schuiven.

De tweede set werd een nek aan nek race. Twee ploegen die duidelijk aan elkaar gewaagd waren. Een wisseling van scheidsrechter en een klein incidentje (met veel lawaai) lieten de speelsters zich niet aan het hart komen. Aan beide kanten werd er gestreden. Bij 16-16 leek de set nog alle kanten uit te kunnen. Maar dan maakten onze kadetten een vuist. Ze haalden opnieuw hun grootste wapen boven en serveerden de pannen van het dak. Dat in combinatie met de durf om meer aan te vallen en minder gewoontjes over te toetsen, zorgde ervoor dat Wellen nog slechts 1 punt extra kon behalen en de set gewonnen werd door onze kadetten. 

Vanaf de derde set werd het voor Kovok duidelijk wat er mogelijk was. Ze lieten Wellen geen kans meer om aan hen vast te klampen en maakten meteen een kloofje bij 13-7 en vervolgens 18-9. Naast opslagen en aanvallen, werd een volgende troef bovengehaald. Niet minder dan twee kill-blocks kregen de supporters te zien. Hier kunnen de seniorenploegen zelfs nog iets van leren! Een overduidelijke winst van 25-14. Anke volgde van op afstand mee via informanten en stuurde het volgende berichtje ter ondersteuning van haar ploegje:

Super! Komaan! Nog 1 setje! We duimen hier   met 11! En ik ben nu al trots! 

De vierde set moest en zou ook van hen worden. Dat stond op hun gezichten te lezen. Ze lieten zich niet van de wijs brengen door de supportersbank van Wellen die massaal hun ploegje toeriepen. En opnieuw bouwden ze een knappe voorsprong uit dat zich vertaalde in 12-6 en vervolgens 19-12. Onze supportersbank zag de kampioenstitel steeds dichterbij komen. Tezamen met de scholieren, in wedstrijduitrusting al klaar voor hun wedstrijd, lieten ook onze supporters van zich horen en was de ontlading groot toen het laatste punt viel.

Proficiat aan de kadetten en trainster-coach Anke voor een prachtig seizoen dat zich vertaalde in dit geweldig resultaat!

De eerste kampioenstitel van Kovok voor dit seizoen is binnen! De kadetten hebben het goede voorbeeld gegeven. Benieuwd welke ploeg dit kan en zal nadoen...

Oh ja, allerliefste kadetten... Dit SMS-je van Anke is nog voor jullie bedoeld:

Whiieeeeehhh! Trotse trainster hier in Opglabbeek! Zeg maar dat maandag de verrassing volgt!

 Bij deze is de boodschap doorgegeven...

En voor degene die beeldmateriaal willen, check de 'foto's' op deze website!

    

Kovok Kadetten 2015-2016 Kampioen