Scheidsrechters

SCHEIDSRECHTERS

Een match volleybal kan slechts gespeeld worden, dankzij de aanwezigheid van een scheidsrechter.
Elke club is verplicht zijn jeugdwedstrijden door eigen jeugdscheidsrechters te laten leiden. Per seniorenploeg dient een club een volwaardig officiële scheidsrechter in te schrijven. Bij gebrek aan genoeg officiële scheidsrechters beboet de bond.

In onderstaande lijst staan alle officiële scheidsrechters die onze club rijk is.Een snelle rekensom leert, dat Kovok te weinig officiële scheidsrechters heeft. (1 i.p.v. 2 )

Scheidsrechter worden (dit is gratis), kan je tegenwoordig door opleiding jeugdscheidsrechter te volgen (Meestal 1 zaterdag).
Na het volgen van de opleiding kan je je opgeven om officieel scheidsrechter te worden. Je krijgt extra begeleiding op de eerste aangeduide (senioren) wedstrijd en wordt Aspirant-scheidsrechter. Het volgend seizoen moet je dan slagen voor een test en wordt dan kandidaat SR. 2-Jaarlijks kan je via schriftelijke test en goede beoordelingen op wedstrijden voor promotie gaan naar regionaal, provinciaal en landelijke scheidsrechter.
De officieel erkende scheidsrechters (vanaf Aspirant) krijgen voor elke aangeduide match een vergoeding evenals kilometer onkosten. De vergoeding is bepaald op 32.5 €. Natuurlijk word je niet scheidsrechter om rijk te worden, je doet dit omdat je het graag doet.

Bij deze dan ook een oproep aan onze leden en ouders, interesseert het scheidsrechter zijn je, geef ons een seintje. Wij informeren je graag over de opleidingsmomenten en geven je bijkomende info.

Hier alvast een link naar info op de website van Volley Limburg

 

OFFICIËLE SCHEIDSRECHTERS

Vliegen Richard